Wor is bleven? plattdeutsch
Ein Gedicht von
Sabine Brauer
Jan Hinnerk, de is brannerg, he is mall,
is an´t Schellen un kummt ut de Stall.
"Minna, hesst mien Knieptang sehn?
He lagg dor even noch up de Steen."
Minna kickt hör Mannminsk an:
"Dien Knieptang? - Weet´k nix van.
Hest hum nich in d´Stall vergeten,
of ok up de Mehlkist smeten?"
"Minna, laat mi blot tofree,
ik will mien Knieptang, futt up Stee!"
"Hinerk - Keerl, treck nich so ´n Snuut,
he kickt di ja to d´ Büxtask´ut!"
Sabine Brauer
Das könnte Sie auch interessieren