De Hund ut`n Dörp (Plattdüütsch)
Ein Gedicht von
Käti Micka
De Hund ut´n Dörp (Plattdüütsch)
Ik heff een lüttes Hus up´n Land in Gröön
Dör is dat jo ok würklich schöön
Bloot
ik komm glieks up´n Punkt
In de Naverschap gifft dat
een grooten Hund
Den heff ik to Anfang jo gor nich so beacht
Doch eenes Dags heff ik mie dacht
Ik künn em jo mol beeten locken
mit´n schöönen grooten Knooken
He hett em ok nich lingen looten
He spring mie an mit sien grooten Pooten
As will he sich bi mie bedanken
Ik fleeg in hohen Bogen in de Rosenranken
Dor leeg ik nu mit mien Gewicht
He mit sein Tung in mien Gesicht
Nu bünn ik jo wohl sien Fründ
He beobach´t mie seit düsse Stünd
Ik bruuk mie bloot mol seh´n looten
denkt he glieks an´n grooten Knooken
Nu wat he ok noch driest, denn ganzen Daag he bellt
He hett mie hier schon veel vergrellt
Nu överlegg ik mie schon lange wat
Ik hol mie wohl ne lütte swatte Katt
Hoffentlich nützt dat wat
De Köter mutt hier ruut ut mien Revier
Ik wär jo wohl
as Erster hier
© Käte Micka
Käti Micka
Das könnte Sie auch interessieren