Ds Oggschburg
Ds Oggschburg
Ds Oggschburg
hodd ma alle Menscha gnomma,
wia se send.
Ma hodd liabr g'lacht,
aber doch koin eig'schberrd
oddr gar verfolgd.
Denn ma hodd emmr gwissd:
Nuar mit offner Liab
kennad Kendr komma.
Ma hodd do emmr scho
sei Friednsfäschd,
koi Griagsvolg will ma haba
ond koine Bomba.
Oggschburg hodd sein Plärrer –
ond sei Freid,
Dees langd de Leid!
©Hans Hartmut Karg
2022
*
Das könnte Sie auch interessieren